go to top

Industrienetwerk over plastic recycling in Petten

Dinsdag 2 juli 2019

Dinsdag 2 juli 2019

Meeting info

Bezoek aan Petten
Allemaal kennen we ECN in Petten. Maar deze organisatie maakt een bijzondere ontwikkeling door. Sinds vorig jaar behoort ‘ECN’ namelijk bij TNO, de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek. TNO's hoofddoel is zo een brug te slaan over de ‘valley of death’, een brug tussen wetenschappelijk onderzoek en praktische toepassing.

Brug over de Valley of Death
We zijn te gast bij de unit Circulaire Economie en Milieu waaronder het recycleren van plastics plaatsvindt op basis van Life Cycle en Life Costing Analyses (LCA en LCC). Deze methoden geven richting aan bedrijven om te bepalen welke recyclingtechnologie het meest geschikt is. In Petten (ECN) ontwikkelen ze thermochemische recyclingtechnologieën, zoals pyrolyse en indirecte vergassing. Na afloop van de presentatie krijgen we een rondleiding langs de proefinstallaties.

Aanmelden
Wilt u ook alles te weten komen over plastics recycling bij een van de meest vooraanstaande bedrijven van Nederland en bovendien een kijkje in de keuken krijgen? Meld u dan aan voor de Industrienetwerkbijeenkomst bij ECN in Petten.

Algemene informatie
Datum: dinsdag 2 juli 2019
Tijd: 12.30 - 17.15 uur
Locatie: ECN, Westerduinweg 3, 1755 LE Petten

Programma:
12:30 uur:  Inlooplunch
13:30 uur:  Plastics recycling - Berend Vreugdenhil,
                  Innovatiemanager van TNO
14:30 uur:  Eigenaarschap nemen in veiligheid - Cyril
                  Litjens, Innoovatiemanager veiligheid en
                  gezondheid van RPS Analyse BV
15:30 uur:  Tour de TNO: rondleiding langs de proefinstallaties
16:30 uur:  Borrel

 

Over ORAM Industrienetwerk:
ORAM Industrienetwerk is het regionale netwerk voor SHE-management en een van de regio’s van de VNCI. Doel is het bieden van kennis en een netwerk aan veiligheidsmanagers bij (grote) industriebedrijven. Voorheen heette het netwerk de Industriekring2.0.