go to top

Drank en Drugs op de werkvloer

1 juli 2017

Bij de bijeenkomst Drank en Drugs op de werkvoer vertelden Stephan Roelofs, Marieke Verouden en Bram Bakker over het omgaan met verslavingen op het werk.

Img 0021 LrErvaringsdeskundige
Stephan Roelofs opende de bijeenkomst met een persoonlijke verhaal. Jarenlang was hij zelf verslaafd. Uiteindelijk lukte het hem na meerdere pogingen om het roer om te gooien. Inmiddels is hij bijna 10 jaar ‘clean’. Met zijn bedrijf Be-Responsible helpt hij nu als ervaringsdeskundige organisaties aan een goed drank- en drugsbeleid. Steeds meer bedrijven gaan met het onderwerp aan de slag. “Geen alcohol in het verkeer vinden we heel normaal, maar op de werkvloer moet dat kunnen?”

Zero tolerance
Een van de bedrijven die Be-Responsible bijstond was Forbo Flooring. HR manager Marieke Verouden deelde haar ervaringen. Forbo voert sinds maart een zero tolerance beleid. Het is op geen enkel moment toegestaan om onder invloed te zijn tijdens werktijden, ook niet tijdens bijzondere gelegenheden. De Ondernemingsraad werd intensief betrokken bij het vormgeven van het beleid. Er was veel discussie over de grens van 0 procent. De indruk bestaat dat er vanuit deze discussie ook een belangrijke preventieve werking is uitgegaan. Sinds maart hebben zich geen incidenten meer voorgedaan.

Mateloos
Psychiater Bram Bakker heeft jaren ervaring in de verslavingszorg en heeft daar een uitgesproken mening over. Een verslaving noemt hij ‘mateloos gedrag’, als logische reactie op de overdaad aan prikkels die we de hele dag ondergaan. Dat mateloze gedrag kan zich op heel veel verschillende manieren uiten, in drank, drugs, maar ook gokken en pijnstillers. Ook over de behandeling is hij heel uitgesproken: “Als een sporter fysiek overtraind is, dan pas je zijn trainingsprogramma aan. Als een medewerker mentaal overtraind is, want dat is een burn-out, dan laat je hem een half jaar thuis zitten en stopt hem vol met pillen. We komen pas in actie als het fout gaat, als iemand afhaakt. Met zijn bedrijf Sitagre kiest hij een fundamenteel andere benadering. Voordat het misgaat moet je ingrijpen. “We moeten ervoor zorgen dat mensen de tijd nemen om hun hoofd leeg te maken. Hoe drukker je het hebt, hoe belangrijker dat wordt. Ga vissen, pianospelen of hardlopen. Je hoofd verdient het!”

ORAM voor HR- en HSE-managers
De Kennissessie ‘Drank en drugs op de werkvloer’ werd door ORAM georganiseerd in samenwerking met Be-Responsible, Forbo Flooring en Sitagre. ORAM organiseert regelmatig kennissessies over actuele ontwikkelingen op het gebied van HR en HSE.

 

Drank & drugs