go to top

Masterclass biedt inkijk in Amsterdamse haven

8 juni 2015

ORAM, STC-Amsterdam en Netherlands Maritime University organiseerden onlangs een eerste Masterclass over de Amsterdamse Haven. De beproefde masterclass-formule is al sinds 2011 een begrip in Rotterdam. Drie sprekers deelden hun visie op de groeikansen van Amsterdam.

MasterclassGroeiambitie
Het belang van partnerships was de rode draad. Maurice Jansen (STC-Group) schetste een beeld van paradoxen, de ogenschijnlijke tegenstellingen waarmee havens te maken krijgen bij het realiseren van hun groeiambities. Samenwerking biedt betere kansen, was zijn conclusie. Eduard de Visser (Havenbedrijf Amsterdam) gaf een toelichting op de havenvisie ‘Port of Partnerships’. Hij ziet voor het havenbedrijf 3 rollen; als marktmeester, matchmaker en co-creator kan de haven de stad blijven versterken.

Goede buur
Flip van der Waal (Damen Shiprepair Amsterdam) belichtte de historische relatie van zijn bedrijf met de stad. Een reparatiewerf met een rijk verleden en oog voor de toekomst. Door de oprukkende woningbouw worden de relaties met de omgeving steeds belangrijker. Alleen als een goede buur kan de werf zijn toegevoegde waarde voor de stad blijven leveren.

Samenwerking
De Masterclasses Haven & Maritiem worden in Rotterdam al enkele jaren met veel succes georganiseerd. De masterclasses belichten steeds een actueel thema op het gebied van scheepvaart, havens en transport. De succesvolle start van de Masterclass Haven in Amsterdam zal zeker een vervolg krijgen. Sinds 2014 verzorgt STC-Amsterdam voor ORAM al twee populaire opleidingen (voorheen de CTO-opleidingen).

Maurice Jansen, binnen STC-Group actief op het gebied van innovatie en R&D en initiatiefnemer van de Masterclass: “Met ruim 40 deelnemers blijkt dat de Masterclass ook in Amsterdam in een behoefte voorziet. Naast hun netwerk verrijken de deelnemers ook hun kennis over actuele haventhema’s”.

Kees Noorman, directeur ORAM: “via de Masterclass slaat ORAM een brug tussen bedrijfsleven, politiek en overheid. De haven is een hele specifieke, zakelijk interessante wereld die we met de Masterclass ontsluiten”.

Ook een cursus volgen van STC-Amsterdam? Bekijk de folder van hun cursus Anatomy of shipping.

Masterclass Kansen in de Haven