go to top

Hete HavenBBQ

20 september 2016

Het thema van de vijfde editie van de HavenBBQ (15 september jl) had niet toepasselijker kunnen zijn: Afrika! De feestelijkste bijeenkomst van de Amsterdamse haven op Ruigoord bood vrolijke uitbundigheid onder tropische temperaturen.

Img 109 LowresRuim tweehonderd bezoekers - (haven)leden en relaties van ORAM, Amports en Havenclub Amsterdam -  kwamen op de uitgebreide braai, supersalades en Afrikaanse klanken af. Paul Wevers (voorzitter ORAM) en Frans Baud (voorzitter Amports) openden gezamenlijk de barbecue. Daarna was het woord weer aan de spectaculaire Senegalese percussieband plus danseressen. Maar goed dat de dresscode vrijetijdskleding was.

Wat ook goed was, was de buitenbar, dat wil zeggen de prachtig omgebouwde container, aangeboden door CBOX, die helemaal opging in de bijzondere omgeving van Ruigoord. En anders riep de bijzondere barbecue boven een groot vuur tot nog meer enthousiasme op. Wat een feest! En wat fijn om de Amsterdamse havenregio als gemeenschap bij elkaar te zien.

Sponsors
Over sponsors gesproken: omdat dit alles zonder hen niet mogelijk had kunnen zijn, noemen we ze graag. Zo verzorgde de Westpoortbus het vervoer tussen Station Sloterdijk naar Ruigoord en terug, terwijl de tuktuks die af en aan reden tussen de parkeerplaats en barbecuelocatie werden aangeboden door Vopak Agencies. De heerlijke prosecco bij wijze van hartelijk welkom werd geschonken dankzij Havenbedrijf Amsterdam. De bezoekers werden tot slot nog getrakteerd op heerlijk ijs, aangeboden door ABN-AMRO. En daarmee kwam een mooi einde aan een meer dan geslaagde HavenBBQ en de al even mooie zomer. 

HavenBBQ 2016