go to top

Heerlijke HavenBBQ!

22 september 2014

Een warme nazomeravond, een unieke locatie, zwoele tangomuziek en goed eten. Sommige events mag je gewoon niet missen. Dat vonden maar liefst 225 bezoekers uit de Amsterdamse havenregio ook; zij beleefden afgelopen donderdag de heerlijke, derde editie van de HavenBBQ, georganiseerd door ORAM en Amports.

Img 0059 CustomPlaats van handeling was andermaal Ruigoord, de nabij de Madagascarhaven gelegen kunstenaarskolonie met als centraal festiviteitenpodium de Sint-Gertrudiskerk. Het thema: Argentina, wat vooral tot uitdrukking kwam door uitstekende vleesgerechten en een zwoele act door professionele tango-dansers. Ook Frans Baud, voorzitter van Amports, kreeg het er warm van. Dat weerhield hem er – terecht - niet van om in zijn welkomstwoord de aandacht te vestigen op het voor iedereen belangrijke sluisdossier. Baud vatte dit dossier mooi samen in drie b’s: bereikbaar (“Ook de nieuwe generatie schepen die gaan komen en breder zijn moeten door de sluis heen kunnen”), betrouwbaarheid (“Maximale up-time, minimale uitval, zodat het logistieke proces soepel kan doorlopen”) en beschikbaarheid (“Sluisdoorgang 24/7, maar nieuw getijdeonafhankelijk door een diepere sluis”).

Na nog gewezen te hebben op het komende Havendebat (op 9 oktober) en tijdens welke de nieuwe sluis onderwerp van discussie zal zijn, verklaarde Baud de HavenBBQ voor geopend. En dat was voor alle aanwezigen, relaties en collega’s, het startsein om bij te praten en te proosten op een nieuwe periode en een hernieuwde samenwerking tussen ORAM en Amports.

ORAM en Amports spreken hun dank uit naar de sponsoren van deze avond. Dat waren: Dura Vermeer (dessert); Main (muziek); Vopak (tango); Havenbedrijf Amsterdam  (prosecco); Machinefabriek Saedt (tango); Forkliftcenter (muziek); ABN AMRO (tuk tuks).

Fotorapportage HavenBBQ 2014