go to top

Westpoortondernemers praten over succesvol inzetten van mensen

oktober 2014

Een succesvol bedrijf hangt mede af van de kwaliteit van personeel. Maar naast succes willen ondernemers steeds vaker ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Op het Westpoortontbijt blijkt dat dit goed kan samengaan door mensen in dienst te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt.   

Img 013 Large

Werkgeversservicepunt
Dirk Dijk en Rob Muda van het Werkgeverservicepunt (WSP) vertelden vol overtuiging over de mogelijkheden om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt succesvol in te zetten. Het WSP is een samenwerkingsverband tussen verschillende (overheids)organisaties op het gebied van werkgeversbenadering. Doel is om werknemers met een beperking en geïnteresseerde bedrijven bij elkaar te brengen zodat deze een duurzame werkrelatie aan gaan.

Tevreden logistieke werkgever CJ Hendriks
CJ Hendriks is een bedrijf gespecialiseerd in complexe logistiek. Het bedrijf heeft al jaren  tientallen mensen met een beperking in dienst. Directeur Kees Jan Hendriks vertelt hoe dat bij hen in zijn werk gaat. Het is belangrijk om uit te gaan van wat deze mensen zelf nodig hebben. Door taken af te bakenen en de juiste sturing/ begeleiding te leveren kunnen deze mensen productief en naar volle tevredenheid worden ingezet. Daarnaast is het belangrijk om ook bij de omgeving, zoals het overig personeel, begrip te kweken voor de beperking van deze mensen.

Het bleek een interessant thema voor de Westpoortondernemers. Zij en de sprekers praatten nog lang na over een duurzame samenleving en de rol die bedrijven daarbij kunnen spelen.

Volgend Westpoortontbijt in kerstsfeer
Bent u ondernemer in Westpoort? Kom dan ook naar het jaarlijkse kerstontbijt op 18 december. Onder het genot van een geheel verzorgd ontbijt door IBIS Hotel City West behandelen we telkens een interessant thema en ontmoet u collega’s uit de buurt.
Jeroen Oldenkotte