go to top

Innovatie is meer dan wat buzz-woorden

22 december 2015

De feestelijke jaarafsluiter voor Westpoort is traditiegetrouw het ORAM Westpoort Kerstontbijt. Met dit jaar een toepasselijk thema aan de vooravond van het nieuwe jaar: innovatie in de haven. Terwijl de deelnemers genoten van een heerlijk ontbijt van gastheer IBIS Hotel, kregen ze een kijkje in de keuken van ‘New Business’ van het Havenbedrijf Amsterdam (HbA).

Img 0104Innovatie in de haven
Roon van Maanen en Joost Zuidema (HbA) namen de Westpoortondernemers mee in innovatieve projecten in de Amsterdamse haven. ‘Internet of things’ is volgens het Havenbedrijf meer dan een buzz-woord. Er liggen reële mogelijkheden op het gebied van sensortechnologie, zoals e-noses en kademonitoren.

Ook de nieuwe startuplocatie Prodock kwam langs in het verhaal. Deze hub voor startups zal het innovatieve karakter van de haven nog verder versterken, wanneer het in mei 2016 zijn deuren opent. Uitdagingen liggen er nog genoeg, want hoe verhouden deze innovatieve projecten zich bijvoorbeeld tot veiligheid en privacy?

Genoeg dus om bij de koffie over te na te praten met andere ondernemers uit het gebied. Of om nog even met een 3D-bril virtueel door het havengebied te vliegen. Niks is te gek voor Westpoort.

Westpoortontbijt in 2016
In 2016 zal ORAM Westpoortondernemers wederom samenbrengen. Uiteraard wordt u hierover geïnformeerd. Tot ziens in 2016!
Jurriaan van den Eijkhof

Westpoort Kerstontbijt 2015