go to top

De Hortus Botanicus Amsterdam

Hortus Amsterdam _logo

1. Wie is De Hortus Botanicus Amsterdam?
De Hortus is een van de oudste botanische tuinen ter wereld, opgericht in 1638 als Hortus Medicus, voor artsen en apothekers. Dankzij de handelsgeest van de VOC en de nieuwsgierigheid van de medici uit de 17e eeuw, groeide de Hortus in vier eeuwen uit tot een prachtige botanische tuin met een bloeiende collectie. Het is het oudste museum van Amsterdam met een unieke, levende collectie.

2. Wat doet De Hortus Botanicus Amsterdam?
De Hortus Botanicus Amsterdam is een zelfstandige, onafhankelijke non–profit organisatie en eigenaar van de grond en de gebouwen, waarvan vele monumentaal.  De tuin is een bijzonder stuk cultureel erfgoed met jaarlijks 140.000 bezoekers. De tuin verwerft haar inkomen door entreeheffingen, zaalverhuur en verkoop via de (web)winkel en het café en  dankzij donaties van zowel bedrijven als particulieren. De Hortus werkt samen met andere botanische instituten aan de bescherming van de biodiversiteit wereldwijd. Naast de opkweek van zuivere plantensoorten, is ook het werken aan bewustwording bij een breed publiek een doelstelling.

3. Waarom zouden ORAM-leden absoluut kennis moeten maken met De Hortus Botanicus Amsterdam?
Uw klanten of relaties eens meenemen naar een unieke plek in Amsterdam? Een kort overleg in een inspirerende omgeving? Op een A-locatie middenin onze hoofdstad vindt u deze plek, tegen een historisch groen decor. Brainstormsessies in een van onze vergaderzalen, zakendiners in de monumentale Palmenkasj, kortom mogelijkheden genoeg bij de Hortus! ORAM-leden kunnen gebruiken maken van ons eigen groene en duurzame netwerk.

4. Meer informatie?
Kijk op www.dehortus.nl of neemt contact op met Barbara van Amelsfort, marketing en communicatie, barbara@dehortus.nl of 020 702 5429.

TwitterTwitter

Wij zijn erbij! #OndernemendAdam https://t.co/VknMoXcvhp