go to top

Rode Kruis wil wereldrecord EHBO verbreken

17 juli 2017

Het Nederlandse Rode Kruis wil het wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ verbreken. De Guinness World Records poging EHBO vindt plaats op zaterdag 9 september op De Dam in Amsterdam. De hulporganisatie zoekt 2500 deelnemers die willen meedoen om het huidige record (1795 mensen) te verbreken.

EhboTijdens de Guinness World Records poging EHBO zullen drie EHBO-handelingen aan bod komen: de stabiele zijligging, verstikking/ verslikking en een bloeding. Instructeurs van het Rode Kruis zijn aanwezig om de deelnemers te begeleiden tijdens het aanleren van de EHBO-handelingen. Onafhankelijke stewards controleren of de wereldrecordpoging volgens de regels verloopt.

Noodsituaties
Iedereen (ouder dan 12 jaar) kan meedoen: het liefst mensen zonder enige kennis van EHBO. De recordpoging is namelijk niet alleen een bijzonder evenement, maar ook heel leerzaam. Het Rode Kruis wil dat iedereen eerste hulp kan verlenen. Met de recordpoging wil het Rode Kruis op een unieke manier het belang van EHBO onderstrepen en mensen motiveren om meer kennis tot zich te nemen over EHBO. De hulporganisatie vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen bij letsel. In afgelegen gebieden of bij noodsituaties, zoals bij extreem weer, kettingbotsingen, explosies of aanslagen, kan het lang duren voordat de hulpdiensten ter plaatse zijn. In dat soort gevallen kan het een extra complicatie zijn dat het mobiele netwerk overbelast is. Juist dan zijn gewonden afhankelijk van hulp van omstanders.

Jaar van de EHBO
Dit jaar bestaat de Nederlandse hulporganisatie 150 jaar en heeft zij het jubileumjaar uitgeroepen tot ‘Jaar van de EHBO’. Jaarlijks raken 7,6 miljoen mensen gewond door een ongeval. Veel van deze ongevallen gebeuren in en om het huis. Ook dan is het belangrijk te weten hoe je moet handelen. Hierbij kan ook altijd de gratis Rode Kruis EHBO-app uitkomst bieden. Deze app geeft stap voor stap aanwijzingen voor het verlenen van Eerste Hulp.

Meer informatie over deze wereldrecordpoging en aanmelden kan via deze link: www.rodekruis.nl/wereldrecord.