go to top

Amber

1. Wie is Amber?
Logo AmberAmber is een nieuwe generatie MaaS (Mobility as a Service) provider en biedt haar gebruikers on-demand mobiliteitsvoorstellen via een app.

2. Wat doet Amber?
Amber biedt de gegarandeerde beschikbaarheid van volledig elektrische deelauto’s. Dit houdt in dat Amber de hoeveelheid beschikbare deelauto’s afstemt op de vraag van een klant. De gehele service is te bedienen via de Amber app, waar reserveringen kunnen worden gemaakt en auto’s worden geopend. Dankzij het Predictive Analysis Algoritme waar het platform op is gebouwd, kan Amber exact voorspellen waar en wanneer er behoefte is aan mobiliteit. Zo zetten ze vervoersmiddelen optimaal in, wat kan resulteren in een reductie van het aantal benodigde auto's tot wel 75%. Klanten zijn onder andere ABN AMRO, Philips en EY. Naast de grote zakelijke gebruikersgroep breidt het platform zich uit naar de particuliere markt. 

Amber creëert zogenoemde ‘hubs’. Een hub is een locatie waar auto’s van Amber beschikbaar zijn voor alle gebruikers, hier kunnen auto’s worden opgehaald en worden achtergelaten. Met de mobiliteitsgarantie kan een deelauto daadwerkelijk een alternatief zijn voor een eigen auto. Momenteel is Amber operationeel in 6 Nederlandse steden met in totaal zo’n 53 auto’s en 1150 gebruikers verdeeld over 15 Hubs. Vanaf het najaar van 2018 gaat Amber tevens E-bikes aanbieden in dezelfde app, hiermee krijgen alle gebruikers meer flexibiliteit om reisbehoefte in te vullen.

3. Waarom moeten ORAM-leden absoluut kennis met Amber maken?
Amber heeft een unieke propositie als het gaat om deelmobiliteit, met voordelen voor zowel werkgever als voor de eindgebruiker. Amber realiseert een gemiddelde ratio van 10 gebruikers per auto, wat resulteert in directe kostenbesparing en zorgt voor een betere bereikbaarheid in de regio. Daarnaast is de service volledig elektrisch, waardoor ze samen met hun klanten bijdragen aan CO-2 reductiedoelstellingen. Amber biedt gebruikers flexibiliteit en gemak.

4. Met wie kunnen ORAM-leden contact opnemen voor meer informatie?
Jarno van der Linden
Jarno@amber.team
06 2350 4350