go to top

Column: een kwestie van beleving

1 december 2015

Afgelopen dinsdag sprak ik in de Amsterdamse Gemeenteraad over het aanhoudende drama van de Schipholtunnel. Voor zowel bedrijven op Schiphol als in de regio is de bereikbaarheid van Schiphol per trein een ramp. Door het hoge aantal stremmingen kiest een toenemend aantal reizigers en werknemers om dan toch maar met de auto naar Schiphol te gaan. Een ongewenste ontwikkeling: nog meer mensen in de file!

Kees Schiphol KleinEen van de andere sprekers op de hoorzitting was de regiodirecteur van Prorail. Hij kwam met een lange lijst van verklaringen waarom het allemaal wel meevalt. De brand- en rookmeldingen zijn inmiddels fors teruggelopen. Schiphol heeft ook last van verstoringen elders op het spoor. De aanrijtijden van herstelmonteurs, enzovoort. En, zo zei hij, het is natuurlijk ook een kwestie van beleving: "je kijkt anders naar vertraging op het moment dat je een vliegtuig moet halen". Nou, dat stelde ons allen gerust. Niet dus.

Noord/Zuidlijn naar Schiphol
Wij zijn een vereniging van ondernemers. Bij ons staat de kwaliteit van het product voorop. In een verklaring waarom het niet deugt zijn we minder geïnteresseerd. Wij zijn meer van de oplossing. Vooral als die heel simpel is: trek de Noord-Zuidlijn door naar Schiphol. De OV-bereikbaarheid van Schiphol zal daarmee eindelijk en structureel uit de problemen zijn. Een beleving waar we allemaal reikhalzend naar uitkijken.
Kees Noorman