Ondanks deze witte vlekken, is er nog steeds heel veel archief. Onvoorstelbaar veel kun je wel zeggen. 53 kilometer van officiële documenten van bedrijven en burgers tot monumenten van documenten, zoals de stadsrechten van Amsterdam.

Met 700 vrijwilligers digitaliseert het archief alle papieren. En dat levert weer prachtige nieuwe informatie op. Want zo stond er bij een willekeurig document in het archief eerder bijvoorbeeld slechts ‘overeenkomst x’ geregistreerd. Nu pakte een vrijwilliger document x erbij en bleek het op de achterzijde van een logboek van een van de belangrijkste VOC-schepen uit de geschiedenis te staan. Of wat dacht u van alle briefjes en tweets rondom het overlijden van Van der Laan? Of het ORAM-archief?

De boeken in
Het zijn allemaal absolute pareltjes, die zich bovendien bevinden in een megaparel, het gebouw De Basel aan de Vijzelstraat. Een absolute topper om je Ledenvegadering te houden. Dat kan zo de boeken in.

Stadsarchief Amsterdam werkt graag samen met de ondernemers van Amsterdam. Dat kan op meerdere fronten. Zo kunt u partner worden van een tentoonstelling, uw netwerk uitnodigen bij een borrel of evenement in het Stadsarchief of het Stadsarchief inschakelen voor het selecteren, bewaren en toegankelijk maken van uw bedrijfsarchief.
U kunt hiervoor contact opnemen met Leonie Wijsman: l.wijsman@amsterdam.nl |
020 251 1610.

Bekijk hier de foto’s