Er werd kort stilgestaan bij het 105-jarig bestaan van ORAM voordat keynote Taco Carlier ons meenam in de lang niet altijd geplaveide weg van start-up naar scale-up en daarna. Van het eerste prototype, de electrificatie en hoe nu bijna 200.000 berijders de Hollandse fietscultuur over de hele wereld uitdragen.  

Na de keynote werd onder leiding van Maurice van Tilburg van Techleap gesproken over Amsterdam als stad voor techbedrijven en hoe deze start-ups en scale-ups nog beter gefaciliteerd kunnen worden. Amsterdam is een hub voor opkomende technologie en innovatie met een bruisend ecosysteem, maar de stad en haar inwoners kennen ook nog onderwerpen die aandacht verdienen zoals diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer, de woningmarkt voor techtalent en de krapte op de arbeidsmarkt. Taco Carlier sprak daarover in het panel met Raisa Ghazi van SkillGenie, Maarten Raaijmakers van Tiqets en Tom Griffioen van Clappform.

Na de discussie was er volop gelegenheid om in de prachtige en zonovergoten binnentuin van de Hermitage bij te praten en te netwerken.

Sprekers

Keynote Taco Carlier is samen met zijn broer Ties oprichter van VanMoof. Hun doel? Het creëren van de perfecte stadsfiets. Om hun missie te bereiken vond VanMoof – zoals ze dat zelf zeggen – de fiets opnieuw uit.

Maurice van Tilburg is managing director bij Techleap.nl, een non-profit die zich richt op het in kaart brengen en versnellen van het tech-ecosysteem in Nederland. Hij leidt de paneldiscussie.

Raisa Ghazi is founder van SkillGenie, een e-learning platform gericht op een growth mindset en inclusiviteit. Daarnaast heeft ze High Tech Tea opgericht, een platform in het leven geroepen om de successen van vrouwen in de tech te vieren.

Maarten Raaijmakers is co-founder van Tiqets, de online ticket-tool voor de belangrijkste musea en attracties in de grootste steden van de wereld.

Tom Griffioen geeft met zijn bedrijf Clappform, door inzet van AI, inzicht in de lokale markt voor gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties, op basis van miljoenen gegevens over de bevolking, huren, de woningmarkt en andere openbare data.

19 april 2022

TIJD

17.00 -19.00 uur

LOCATIE

Hermitage Amsterdam
Amstel 51, 1018 DR Amsterdam

Aanmelden niet meer mogelijk.