Na de opening door plaatsvervangend brandweercommandant Marleen van de Kerkhof en ORAM-voorzitter Paul Wevers, gaan we uit elkaar in subsessies:  
 
#Sessie 1: Gemeenschappelijke Brandweer Amsterdam  
Vanaf 1 april 2020 start de Gezamenlijke Brandweer Amsterdam (GBA) haar operationele dienstverlening. GBA-teamleiders Carlo Thuring en Jimi Korst laten u aan de hand van een voorbeeldcasus zien wat deze industriële brandweerkazerne voor uw bedrijf kan betekenen en hoe de dienstverlening in de praktijk zal werken. Deze sessie is de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met deze nieuwe hulpverleningsorganisatie in het Westelijk Havengebied en afspraken te maken voor brandoefeningen en trainingen. 
 
#Sessie 2 – Cybersecurity 
Cyberbeveiliging is belangrijk om veilige en vlotte havenactiviteiten te garanderen, maar ook om de veiligheid van het achterland te waarborgen. Daarom is het noodzakelijk om cyberbeveiliging op te nemen in de bestaande beveiligingsprotocollen. Het is belangrijk dat bedrijven zich bewust zijn van de impact van hun rol in de keten in het geval van een cyberincident, zowel op digitaal als op fysiek niveau, en dat ze bovendien bijdragen aan het delen van informatie. Belle Webster van Port of Amsterdam neemt u mee in het programma ‘Cyber Security’ van de haven. 
 
#Sessie 3 – Workshop Asbest en Chroom-6 
Chroom-6 is decennialang gebruikt in de verf- en staalindustrie. Bij bewerking van chroom-6-houdende coatings kan deze stof vrijkomen. Chroom-6 in stof-, rook- of dampvorm kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Niet voor niets is de grenswaarde voor chroom-6 in lucht recent verlaagd en is chroom-6 toegevoegd aan de lijst van kankerverwekkende stoffen van het Ministerie van SZW. Gerrit Dijkhuis van SGS legt uit hoe u op uw locatie de aanwezigheid van chroom-6 aan kunt laten onderzoeken. Ook asbest is nog steeds een hot item in de industrie en vastgoed in Nederland. Hoe beheerst u dit met asbestinventarisaties, eindcontroles en beheersplannen? 

26 maart 2020

In verband met het Coronavirus hebben wij besloten deze bijeenkomst te cancellen. Wanneer het mogelijk is, prikken we een nieuwe datum.

Deze bijeenkomst is op uitnodiging

Voor meer informatie neem contact op met Giulietta Cohen