
“Deze uitdagingen zijn grofweg in te delen in drie categorieën: verbondenheid, voortgang en vreugde”, vertelt ze verder. Bij de deelnemers blijkt verbondenheid de grootste uitdaging, want hoe doe je dat, terwijl iedereen vanuit huis werkt? En hoe zie je écht hoe het met iemand gaat vanaf een scherm?
Perspectief
Een van de belangrijkste punten is het bieden van perspectief. Het motiveert intrinsiek, je ben effectiever wanneer je zicht hebt op de lange termijn en je voelt je beter. Maar onderschat ook het belang van vreugde niet, mensen hebben dat echt nodig om goed te kunnen functioneren, maar arbeidsvreugde is wel echt ook iets wat je thuis opnieuw moet inrichten.
De oplossingen die vervolgens tijdens de breakouts in kleine groepjes worden bedacht, zijn verschillend en veelzijdig: van gezamenlijke quizzen, tot verplicht videocalls starten met ‘hoe gaat het’, het kan allemaal helpen.
Gewoon doen
En dat is dan ook plenair de conclusie: “het is een moeilijke tijd. Niemand heeft zomaar de oplossing, het is belangrijk om te blijven proberen en gewoon te doen.” Een waardevolle sessie voor misschien wel iedereen die op afstand werkt tijdens de coronacrisis.
Over ORAM Arbeidsmarkt:
Werk is cruciaal voor Amsterdam. Het is een voorwaarde voor een duurzame groei van de Metropoolregio, zeker nu de economie van Amsterdam het zwaar te verduren heeft door de coronacrisis. Lees meer over ORAM Arbeidsmarkt