TET on Tour

Het zijn twee flinke uitdagingen, maar gezamenlijk kunnen we werken aan concrete oplossingen om een low carbon toekomst te realiseren. Dat doen we voor het eerst weer live: tijdens een rondvaart door onze eigen haven. Dus mis het niet, ontmoet elkaar en wissel ideeën uit onder het genot van een heerlijk ontbijt.

#TET 1 – Call for action: Energy sharing is caring

De vraag naar elektriciteit stijgt enorm. Deze week nog kwam naar buiten dat er meer knelpunten zitten op het elektriciteitsnet. Het is als een snelweg die volstroomt met auto’s. Kunnen we slimmer of op andere momenten van de dag de weg gebruiken? Wat kan energy sharing hierin betekenen? Mag data zomaar gedeeld worden? We geven verschillende gebruikersperspectieven en partijen het woord en bespreken het aan de hand van concrete cases met o.a. ENGIE, het Shared Energy Platform (SEP) en Alliander. 

#TET 2 – Call for action : Hoe ‘Fit for 55’ zijn we straks?

Via de klimaatwet heeft de Europese Unie zich gecommitteerd aan aan 55% minder uitstoot in 2030. Met het ‘Fit for 55’ heeft de Europese Commissie een ambitieus pakket aan regelgeving aangekondigd om dit doel te bereiken. Tijdens TET on Tour zullen we langs een aantal plekken en bedrijven varen waar ‘Fit for 55’ een rol zal gaan spelen. Concreter kunnen we het niet krijgen. Juliette Marsé van PWC neemt ons mee in hoe te navigeren in dit nieuwe fiscale landschap.

Kortom: wilt u meer te weten komen over Energy sharing & Fit for 55 en de impact op het Noordzeekanaalgebied? Kom dan naar TET. 

Tot ziens op 13 oktober!  

Let op: voor dit evenement heeft u een Coronatoegangsbewijs nodig. 

Programma:

07.30 uur:  Ontbijt
08.00 uur:  Opening TET door Giulietta Cohen (ORAM) 
08.10 uur:  #TET 1 – Energy sharing, met ENGIE, SEP en Alliander
08.50 uur:  #TET 2 – Fit for 55 door Juliette Marsé (PWC)
09.45 uur:  Wrap up met koffie
10.00 uur:  Netwerkgelegenheid 10.30 uur:  Einde programmaTET Raad van Advies

BEN-ENGIE-EVOS-Nobian-Oiltanking-ORAM-Port of Amsterdam-PwC-TATA Steel-TNO-Vattenfall-Voorbij Prefab

Met Talks Energie Transitie (TET) rollen we gezamenlijk een programma uit. Met demo-projecten, kennis delen, inspiratie, innovatie en lef. Door eigen business cases in te brengen, waarvan we de kansen, uitdagingen en belemmeringen met elkaar delen. Zo starten we nieuwe projecten op en brengen we bestaande projecten samen verder.

13 oktober 2021

TIJD

07.30 – 10:00 uur

Voor meer informatie neem contact op met Giulietta Cohen