Breakoutsessies ORAM Voorjaarsevent – Nieuwe Energie

Tijdens het tweede deel van het programma gaan we uiteen in breakoutsessies. Lees hieronder meer over de onderwerpen en sprekers per breakout. • Breakout 1 – Netcongestie: hoe managen we de gigantische vraag naar elektriciteit?
  De situatie op het elektriciteitsnetwerk in Noord-Holland is dramatisch en er zijn geen kant en klare oplossingen waarmee we op korte termijn uit de brand geholpen zijn. “We staan voor ontzettend lastige keuzes: nieuwe woonwijken bouwen, ziekenhuizen uitbreiden en bedrijven verduurzamen, het kan niet allemaal tegelijk“ aldus Edward Stigter in November 2022.

  TET Talk: Léone Klapwijk (Van Doorne)
  Panel: Dorine Bosman (Port of Amsterdam), Wies Thesingh-van Eijk (Provincie Noord-Holland), Daniela Fahrenkrog (Giga Storage), Laurette van Halen (Alliander)
  Moderator: Erik Versnel (Rabobank)
 • Breakout 2 – Waterstofmotor Amsterdam 
  Waterstof is de motor van de energietransitie met Amsterdam als epicentrum voor de productie van 500MW(!) groene waterstof. Het waterstoftijdperk begint hier.

  TET Talk: Stephanie Kool-Claessens (HyCC)
  Panel: Emma Riemer (DTE), Maaike Broersma (Gasunie), Ellen van Veer (Port of Amsterdam), Bart van der Meer (EVOS)
  Moderator: Anouk van Loon (TATA Steel) 
 • Breakout 3 – Vrouwen en power
  Energietransitie is business. De komende jaren hebben we veel meer mensen nodig in deze snelgroeiende branche. Tegelijkertijd wordt slechts 18% van de tech-functies ingevuld door een vrouw. Daar willen we concreet verandering in brengen in onze eigen Amsterdamse regio. Het bedrijfsleven gaat het gewoon doen: welke concrete oplossingen kunnen vandaag met elkaar bedenken voor een (energie)werkvloer met mannen én vrouwen?

  TET-talk: Kai Pattipilohy, directeur bij Diversion trapt af met de feiten en cijfers. Vervolgens gaan we met het panel met ondernemers, CEO’s en experts en het publiek samen aan de slag. Waarom lukt het ons niet om in deze krappe arbeidsmarkt de arbeidsparticipatie van vrouwen te vergroten? En waarom is dat problematisch?
  Panel: Margit Blok (Eurotank), Dieuwke van Buren (Equals), Joost Linnemann (Kennedy van der Laan), Sylvia Boer (AYOP)
  Moderator: Giulietta Cohen (ORAM)