go to top

Hoogtepunten

Bij elke beklimming halverwege die twijfel; komt dit goed?

Juli 2018. Ik schrijf deze column vanuit Noord-Italië. Zometeen pak ik de racefiets en ploeter mezelf bergopwaarts. Richting Passo Pordoi, de Marmolada, de Stelvio; louter hoogtepunten! De ideale manier om te resetten. En dit jaar helemaal, want na de zomer begin ik iets nieuws! Jazeker, dit is mijn laatste ORAM blog.

Ergens voelde mijn ORAM-tijd ook als een bergrit. Best een lange, meer dan 12 jaar. Bij de start eigenlijk geen idee waar ik aan begon. Met renners die kwamen, bleven (Ninie) en gingen. Bij elke beklimming halverwege die twijfel; komt dit goed? Ja dus. Op de top je blijven verbazen over het resultaat (de vele mooie events en ontmoetingen). De korte afdaling tot de volgende klim. Hier en daar ook een hachelijk moment als dat bochtje toch net iets krapper bleek dan gedacht.

Want niet alles ging van een leien dakje. Zo organiseerde ik samen met mijn toenmalig collega Sebastiaan Capel een bijeenkomst voor de Creatieve Industrie. Meer dan 200 deelnemers in het voormalige hoofdkantoor van ABN-AMRO aan de Vijzelstraat. Bleek de locatie één dag voor aanvang volledig casco: geen meubilair, geen licht, geen stroom, niets! Toch goed gekomen. Overeind gebleven, steeds weer. En achteraf de verhalen over hoe ongelofelijk soepel het allemaal weer ging (quod non). Met als beklimming van de buitencategorie natuurlijk ons 100-jarigbestaan. Daar zat alles van het bovenstaande in, maar dan in het kwadraat. En wat een hoogtepunt is dat geworden. Daarmee hebben we ORAM echt op de kaart gezet.

Tijd nu voor de volgende etappe. Vanaf 1 september leid ik BREIKERS, hét platform van ondernemend Amsterdam dat werknemers stimuleert om slim, schoon en gezond van en naar het werk te gaan. Voor een bereikbare stad en regio. Het platform ook dat ertoe bij gaat dragen dat Amsterdam in 2025 over zero emission stadsdistributie beschikt. BREIKERS is al enkele jaren actief maar gaat nu een nieuwe fase in. De organisatie moet worden opgebouwd, het programma verbreed. En daar heb ik heel veel zin in. Eén van de eerste dingen die ik als startup ga doen? Me aanmelden bij ORAM natuurlijk! Want daar kom ik m’n bedrijfscontacten tegen. Nee, jullie zijn nog niet van me af.

Voor nu wens ik u namens al mijn (bijna ex-)collega’s van ORAM een fantastische vakantieperiode. Graag tot ziens bij ORAM en BREIKERS.
Rein Aarts - adjunct-directeur