go to top

Column: Gouden Grap

"Wij als Ondernemend Amsterdam vinden dat Amsterdam ambitieuzer moet. Groter, slimmer, gezonder en mondiger."
Rein Aarts, adjunct-directeur

Niet geheel toevallig op 1 april lanceerden we onze ambities om als Ondernemend Amsterdam mee te gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Met een paginagrote advertentie in het Parool, een eigen website en een heus verkiezingsprogramma.

Want wij als Ondernemend Amsterdam vinden dat Amsterdam ambitieuzer moet. Groter, slimmer, gezonder en mondiger. Ronkende verkiezingsretoriek waar velen, ondanks de datum, met open ogen inliepen. Naast het nodige cynisme (politieke bullshit!) oogsten we ook veel lovende en bemoedigende reacties (moet je doen, past goed in het nieuwe bestuurlijke stelsel). Blijkbaar toch een gevoelige snaar geraakt.

ORAM zou ORAM niet zijn als in de grap niet ook een serieuze boodschap verpakt zat. Ontdoe ons ‘verkiezingsprogramma’ van het populistische sausje en zie; dit vinden wij als Ondernemend Amsterdam echt belangrijk voor de stad. Maak een ambitieus en integraal plan voor de toekomst en geef ondernemend Amsterdam daarin de rol die ze toekomt. Op het gebied van leefkwaliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid is er zo veel mogelijk!

Met onze ‘Blauwdruk voor de derde Gouden Eeuw van Amsterdam’ werken we samen met onze leden aan zo’n plan. En hoewel we zelf toch maar geen nieuwe politieke partij gaan oprichten, weten we de bestaande politieke partijen uitstekend te vinden. Rond de zomer gaan de zogenaamde ‘schrijfcommissies’ weer aan de slag met de verkiezingsprogramma’s 2018. Voor ons dus hét moment voor een uitgebreid rondje langs de velden om ‘de politiek’ voor onze ideeën te winnen. Goede ideeën, dus daar gaat u nog veel over horen!

Rein Resized

Klik voor ons verkiezingsprogramma.

Lees meer over de ondernemersthema’s waar wij ons voor inzetten. Naar thema’s
Rein Aarts