go to top

Column: Het lentegevoel van ORAM voorzitter Paul Wevers

15 februari 2016

Al enige tijd openen we onze nieuwsbrief met een column. Daarin snijden we meestal een onderwerp aan dat ondernemend Amsterdam beweegt. Logisch, want bij ORAM gaat het om de inhoud. Maar vandaag even niet…! Vandaag verheug ik me simpelweg op onze Winterborrel.

Resized PaulTraditiegetrouw zijn we met meer dan 200 leden en relaties te gast in het Scheepvaartmuseum. Een andere -puur persoonlijke- traditie is dat ik dan door een soort lentegevoel wordt overvallen. Want hoewel het één van de koudste dagen van deze winter dreigt te worden, neemt het aantal uren dat het licht is duidelijk toe. Dan nadert steevast het moment dat ik de schaatsen verwissel voor de racefiets.

Helemaal zonder inhoud doen we het tijdens deze borrel trouwens niet. In mijn welkomst­woord kijk ik alvast vooruit naar een ander feestje dat in het ORAM vat zit. In 2017 bestaan we honderd jaar! Op 20 juli 1917 werd de Scheepvaart Vereeniging Amsterdam opgericht. Het is de directe rechtsvoorganger van ORAM. Dat moment laten we uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. Met een brede coalitie van partners werken we inmiddels aan een cadeau dat we bij die gelegenheid aan de Stad Amsterdam gaan aanbieden. Meer ga ik daarover overigens niet vertellen. Behalve dan dat ik me ook daarop al enorm verheug.
Paul Wevers