go to top

Geluk

6 oktober 2016

Iedereen met kinderen kent de vraag: ‘Pap (Mam) wat doe jij eigenlijk voor je werk?’ Tja, … leg dat in mijn geval maar eens in begrijpelijk Nederlands uit. Want ‘netwerk, lobby, business’ zegt een kind van 6 natuurlijk niets.

Img 0004 Klein2Ik antwoordde: ‘ik word betaald om vrienden te maken’. Want dat is de essentie van wat ik doe. Ik realiseer me dat ik daardoor één van de geluk­kigste loonslaven van Amsterdam en omstreken moet zijn. Wat wil een mens nog meer.

Bij dat ‘vrienden maken’ kom ik ongelofelijk veel inspirerende mensen tegen. Laatst nog bij de ’99 van Amsterdam’. Maar ook toen we een teamsessie hadden met de Corporate Rebels. Twee jonge ondernemers die ondanks hun voorbeeldige carrière niet gelukkig werden in hun werk. Ze besloten het roer radicaal om te gooien.

Inmiddels zijn ze op ontdekkingsreis naar de heilige graal van succesvol ondernemen. Ze spreken daarbij over de hele wereld met ondernemers als Richard Branson en Ricardo Semler. Fascinerend. En wat blijkt: ‘de gelukkige werknemer’ is vaak de sleutel tot succes. Een prachtig thema voor ons Najaarsforum op 22 november aanstaande. Meld u vast aan!

Eén grote roze wolk dus daar bij ORAM? Nee, natuurlijk niet. Er zijn ook mindere momenten. Bijvoorbeeld als het even ontbreekt aan inspiratie voor een column. Die eigenlijk gisteren al af had moeten zijn. Pfff… op de valreep, toch weer gelukt.
Rein Aarts