go to top

Column: Geen stilte voor de storm

22 december 2016

In 2017 bestaat ORAM 100 jaar. In 1917 werd immers de Scheepvaart Vereniging Noord, één van onze rechtsvoorgangers, opgericht. In dat kader zullen we gedurende het gehele jaar van alles voor u organiseren. In het brandpunt van al deze reuring staat de Coalitie van de Derde Gouden Eeuw. Een groep ORAM-leden die hun kennis en kunde in gaan zetten om Amsterdam een nog betere plek te maken om succesvol te zijn. 2017 wordt een jaar vol bruisende activiteiten, inspiratie en interactie. Een jaar waarin we nog meer worden wat we willen zijn: een netwerk dat ondernemers verbindt op concreet resultaat.

Resized PaulWas 2016 dan het jaar van de stilte voor de storm? Geenszins! Ook 2016 was een jaar boordevol dynamiek. Onze nieuwjaarsreceptie, winter- en zomerborrel werden drukker bezocht dan ooit. Tijdens het Najaarsforum verkenden op verrassende wijze nieuwe wegen naar succes. Veel energie staken we in de aanbesteding van het Zuidasdok. Tijdens de gunning, die in 2017 zal plaatsvinden, zullen we namens de Zuidasbedrijven blijven hameren op beperking van de bouwoverlast. We mengden ons actief in de stads brede discussie rond de ‘Sprong over het IJ’. Ja, die verbinding met Noord moet beter, maar dan wel via een gedegen afweging van alle opties en met oog voor ieders belang. Ook hierover is nog niet het laatste woord gezegd. Via Breikers blijven we ons inzetten voor vertragingsvrij naar het werk. Verder mogen de inspirerende bijeenkomsten van ons nieuwe netwerk Young ORAM niet onvermeld blijven.

We verwelkomden in 2016 ook veel prominente nieuwe leden; het GVB, Croonwolter&dros, Goodfuels, Greenberg Traurig, NS, Antea Group en Siemens om er maar eens een paar te noemen. Het ORAM-team werd versterkt met Lisa Prins (event management), Roel Mostert (100 jaar ORAM) en Gerik ten Berge (Industrie). 2016 was bepaald geen stilte voor de storm, dus. U leest er meer over u in ons jaarverslag 2016 dat binnenkort uitkomt. We houden u op de hoogte.

Voor nu wens ik u namens het voltallige bestuur en bureau van ORAM fantastische feestdagen en een in alle opzichten voorspoedig 2017. Graag tot ORAM!