Baywatch in Amsterdam!

De Amsterdamse Reddingsbrigade is actief op zoek naar fondsen voor de financiering van de opleiding en uitrusting van de lifeguards die van 1 mei tot 1 oktober zorgen voor de veiligheid van de bezoekers van stadsstrand IJburg.

Naar aanleiding van de vele verdrinkingen vorig jaar in Nederland (en helaas ook bij IJburg), heeft de gemeente Amsterdam uit monde van stadsdeel Oost de Amsterdamse Reddingsbrigade gevraagd om voortaan het preventieve toezicht op het strand van IJburg te verzorgen. Het strand van IJburg wordt steeds groter en drukker en daarom is professioneel toezicht zeer gewenst. Vanaf 1 mei tot 1 oktober is de Amsterdamse Reddingsbrigade tijdens de weekenden en bij mooi weer het gezicht van dit toezicht.

Opleiding

Stadsdeel Oost heeft een reddingspost aangeschaft en de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland zorgt voor het vervoer. De Amsterdamse reddingsbrigade werft voor deze taak nieuwe vrijwilligers. Deze mensen worden opgeleid en voorzien van kleding en wetsuits. Om dit te realiseren is geld nodig. Een opleiding kost zo’n €1500,- per persoon.

Help ons

Daarom zoekt de Amsterdamse Reddingsbrigade bedrijven of personen die willen helpen om dit mogelijk te maken. Dat kan door te doneren, een lifeguard te adopteren, vriend te worden van de Amsterdamse Reddingsbrigade of zelf actief vrijwilliger te worden. Zo zoeken ze nog een penningmeester, webbouwers en fondsenwerver.

Meer informatie?

Stuur een mail naar info@amsterdamsereddingsbrigade.nl en wij nemen contact met u op!