go to top

ORAM steunt Metakids

Voor het derde jaar alweer steunt ORAM stichting Metakids. We proberen extra aandacht op de doelstellingen van de stichting te vestigen en helpen sponsorgelden te verzamelen. Zo doet een team vanuit ORAM mee aan de Dam tot Dam loop. ORAM leden kunnen met hen meedoen en zo Metakids ondersteunen. Of hen tijdens de Dam tot Dam loop met nog meer geld sponsoren. Natuurlijk kunnen ze ook zelf aan één van de events van de Dam tot Dam loop meedoen en Metakids steunen. Als ze daar ook anderen voor benaderen is dat helemaal mooi.  

Damloop
Stichting Metakids
Stichting Metakids zet zich in voor kinderen met stofwisselingsziekten. Het werft fondsen voor onderzoek waar  kinderen met deze levensbedreigende ziekten van profiteren. Daarnaast helpt het de zichtbaarheid van stofwisselingsziekten vergroten. Per jaar worden gemiddeld 800 kinderen geboren met een stofwisselingsziekte. Voor het merendeel van hen is er nog altijd geen goede behandeling. Hierdoor overlijden zij op heel jonge leeftijd of lopen ernstige lichamelijke en geestelijke schade op.

Metakids is gelukkig heel succesvol: sinds haar start in 2005 is al ruim € 2,6 miljoen in onderzoek geïnvesteerd. Metakids is een belangrijke aanjager van onderzoek aan alle zeven academische onderzoekscentra in Nederland. 

Concreet zijn met name rond diagnostiek en verbetering van de kwaliteit van leven grote stappen gemaakt. Zo is met bijdragen van Metakids een centrale metabole datebase opgezet en zijn er therapieën ontwikkeld die de kwaliteit van leven van deze kinderen aanzienlijk verbeteren. De volgende stap is het ontwikkelen van behandelingen die het ziekteproces stoppen. De verwachting is dat in 2035 zeker 80% van de kinderen met een stofwisselingsziekte een ‘normaal’ leven kan leiden. Maar voordat het zover is, moet er nog heel veel onderzoek plaatsvinden.

Logo Metakids NieuwDam tot Dam loop
Ook dit jaar is Metakids betrokken bij de Dam tot Damloop en wij lopen mee! Afgelopen jaar heeft de stichting maar liefst €39.000 opgehaald; gigantisch. Dat willen we dit jaar op zijn minst evenaren.

Daarom lopen Rein, Ninie, Koos, Giulietta en Jurriaan 18 september bij de Dam tot Damloop. Help ons zo veel mogelijk geld ophalen voor Metakids en sponsor ons

Ook in 2016 gaat Metakids niet alleen hardlopen, maar ook wandelen en fietsen! Dat betekent dat er via Metakids kan worden meegedaan op:

  • zaterdag 17 september met de wandeltocht (10, 20, 27 of 42 km);
  • zaterdag 17 september aan de FietsClassic (40, 60, 105, 145 km);
  • zondag 18 september met de 10 Engelse Mijl (16 km) hardlopen.

ORAM-leden die Metakids willen sponsoren, of vragen hierover hebben, kunnen contact opnemen met Anouk de Morree: demorree@oram.nl of Ninie Lie: lie@oram.nl.


Lees meer: