go to top
 • The Grand

  ‘The Grand staat als toonaangevend 5-sterrenhotel midden in ondernemend Amsterdam. ORAM is daarom voor ons een heel waardevol platform’.

  Remco Groenhuijzen, General Manager, Sofitel Legend The Grand Amsterdam

 • Goeiezaak

  ‘Gezellig, inspirerend, ondernemend en dichtbij; dat is ORAM voor mij’.

  Maarten Eikelenboom, eigenaar goeiezaak.com – "Alles voor uw online rendement"

 • Passenger Terminal Amsterdam

  Cruise is de nummer 1 zichtbare havenactiviteit in het centrum van Amsterdam. Passenger Terminal Amsterdam is de haven. Dan ben je vanzelfsprekend lid van de havenbranchevereniging: ORAM 

  René Kouwenberg, directeur Passenger Terminal Amsterdam

 • Zuidpark BV

  ‘Zuidpark kan alleen een succes zijn als de omgeving hier op het Amstel Business Park duurzaam, veilig en levendig is. Met ORAM heb ik daarin een natuurlijke partner gevonden’.
  Jan Huijbregts, eigenaar en ontwikkelaar van Zuidpark

  Jan Huijbregts, Zuidpark

 • Deloitte

  ‘Bij ORAM gaat het ergens over. Verbinden op inhoud. De diversiteit van ondernemend Amsterdam. Gevoel voor wat er speelt en niet onbelangrijk: nog leuk ook.’ 

  Jan de Rooij, partner, Deloitte

 • De Koperen Ploeg W.A.

  “Wij zitten elke dag op het water van het Noordzeekanaal. Dan is het fijn dat ORAM als onafhankelijke partij het gebruik van het water in het Noordzeekanaalgebied coördineert.”

  Michael Schotte, voorzitter De Koperen Ploeg

Welkom bij ORAM

ORAM laat Amsterdamse bedrijven nog beter presteren door een actieve lobby, kennis bijeenkomsten en een netwerk dat werkt...voor u wel te verstaan!
Voor meer info over ORAM, bekijk onze site.

 

Ga direct naar:

100 jaar ORAM

100 jaar ORAM

In 2017 bestaat ORAM 100 jaar. Dat willen we vieren met u. Ons hele jubileumjaar zijn er tal van momenten met een gouden randje. Op 29 september 2017 geven we de stad Amsterdam een ‘Blauwdruk voor de Derde Gouden Eeuw’ cadeau.  LEES MEER

Sprong over het IJ

Sprong over het IJ

ORAM pleit voor een duurzame en veilige oeververbinding die rekening houdt met de unieke situatie van het IJ. Het gebruik van het water is veelzijdig met verschillende doeleinden en modaliteiten.  LEES MEER

Vertragingsvrij 2020

Vertragingsvrij 2020

Al onze medewerkers in de regio Amsterdam kunnen in 2020 zonder vertraging naar hun werk reizen. Dát is de ambitie. Doet u mee?  LEES MEER

Nieuws

Zuidaspas gaat automobilist uit de auto halen

Op donderdagochtend 12 januari 2017 is het startschot gegeven voor de Zuidaspas, één van de initiatieven om het autoverkeer te ver... Lees meer

Week van de Circulaire Economie

Het is weer de week van de Circulaire economie 2017! Veel ORAM-leden zijn actief LEES MEER

Reactie ORAM op Collegebesluit voor een brug over het IJ

Het College van B&W van Amsterdam heeft een besluit genomen over de ij-oeververbindingen.  Lees meer

Activiteiten

Platform Regionale Havenstrategie

Platform Regionale Havenstrategie over Onderzoek Omgevingsdienst

Lees meer

ORAM Winterborrel 2017

De ORAM Winterborrel zal plaatsvinden op woensdag 15 februari 2017. 

Lees meer

BREIKERS Café: Duurzame bereikbaarheid

Donderdag 16 februari om 16.30 uur opent het BREIKERS Café voor de eerste keer in 2017 de deuren. 

Lees meer

TwitterTwitter

Het project Zuidasdok is voorlopig gegund aan de combinatie ZuidPlus. ORAM zet zich in voor zo min mogelijk hinder: https://t.co/ChO4CEvLOP

Leden

ORAM is het grootste business-to-business netwerk in Amsterdam. En dat werkt als een magneet zo blijkt.., zo verwelkomen wij iedere maand wel een paar nieuwe leden, in de sectoren haven, logistiek, industrie, zakelijke dienstverlening én de creatieve industrie. Die willen we graag hier even voorstellen..:  

 • ING partner van ondernemend Nederland. 

  Gerard Bakker

 • Damen Shiprepair Amsterdam BV is een scheepsreparatiewerf met een maatschappelijke verantwoorde, groene, duurzame visie.

  Harco Groen

 • Holland cargo Terminal (HCT) is een onderdeel van de TMA Group uit Amsterdam en opereert een terminal in het Westelijk havengebied van Amsterdam.

  Michael van Toledo

 • Araneum werd in 1999 opgericht door Fabian Stenger en Nilkaj Wiggers en groeide snel uit tot een succesvol facilitair productiebedrijf voor interactieve media.

  Fabian Stenger

 • Als onderdeel van de nautische keten, verzorgt De Koperen Ploeg W.A. sinds 1926 het meren/ontmeren en verhalen van zeeschepen aan de ligplaatsen c.q. afmeerconstructies.

  Michael Schotte

 • Dura Vermeer is actief in bouw, infrastructuur, engineering en dienstverlening. 

  Job Jorna Dura

 • Ciran is een instelling voor medisch specialistische zorg, waar jaarlijks ruim 4000 patiënten met chronische pijn, vermoeidheid en onzekerheid worden begeleid.

  Laura Ruler

 • Watertalent is een enthousiast team van professionals op het gebied van arbeidsmarkt-communicatie.

  Peter van den Berg

 • Van Santen Netwerk (VSN) is een eigenzinnig creatief communicatiebureau dat merken en mensen met elkaar verbindt. 

  Christiaan van Santen

 • Hotel Okura Amsterdam is het meest complete vijfsterrenhotel van Nederland, onderdeel van de Japanse keten Okura Hotels en Resorts en lid van The Leading Hotels of the World.

 • Covebo Uitzendgroep zendt mensen uit en is al vanaf 2000 een toonaangevende uitzendgroep in internationale arbeidsbemiddeling. 

  Rosella Bok

 • Onderneming & Kunst is een zeer ervaren advies- en organisatiebureau op het gebied van kunst en cultuur.

  Eric Hermida

 • Al meer dan 15 jaar is Secure Logistics BV een begrip in de logistieke en industriële sector in Nederland, België en Duitsland.

  Cor Stolk

 • Topstad is een NEN en NBBU gecertificeerd professioneel uitzend -en detacheringbureau.

  Halit Kuckali

 • ArenA Congrescentrum is het op één na grootste congrescentrum in Amsterdam met in totaal 18 verschillende zalen en meer dan 7.500 m2 hospitality ruimte.

  Hilda Hafkamp

   

 • De Naamafdeling is een merknaambureau. We werken voor grote én kleinere organisaties. Nationaal én internationaal.

  Hans Prummel

 • De Nederlandse Brandwonden Stichting is een fonds dat fondsen werft voor de zorg en nazorg van mensen met brandwonden en ter voorkoming ervan.

  Ariënne de Boer

 • Bannink Accountants en Belastingadviseurs is een middelgrote maatschap van accountants en belastingadviseurs werkzaam in de sector MKB.

  Jan Bannink

 • Emma at Work begeleidt talentvolle, gemotiveerde jongeren tussen de 15 en 30 jaar met een lichamelijke beperking of chronische ziekte naar een baan.

  Marthe de Win

 • Securitas Seaports is een afdeling binnen Securitas Nederland die gespecialiseerd is in de beveiliging van haventerminals en schepen.

  Ari-Jan van de Bunt

 • Huisfotograaf van ORAM: Bedrijfsfototeam Sanders & Rozemeijer in Amsterdam is een flexibel fototeam met 3 fotografen en een winkel voor afdrukken en inlijsten.

  Toon Buchner

 • De mensen van Rohe advocaten zijn gedreven juristen met passie voor hun vak. Zij staan hun cliënten bij, zowel bij het oplossen van conflicten als bij het sluiten van deals, ...

  Jonathan Barth

 • Gijs Heutink Advocaten is gespecialiseerd in ruimtelijk en Europees bestuursrecht, projectontwikkeling & bouwrecht, bestuurs- & civielrechtelijk ...

  Anneke Franken
  Hans Koolen

 • Utelisys is een Internetprovider voor de grootzakelijke markt. Het is gericht op studentenhuisvesting, de gastvrijheidssector en complexe veeleisende ..

  Wouter Valkering

Wat wij doen

Als grootste zakelijke netwerk van Groot-Amsterdam maken wij ons sterk voor een gunstig ondernemersklimaat, effectieve lobby en inspirerende ontmoetingen.

Met 600 actieve leden zijn we een veelzijdig netwerk. Van metaalbedrijf tot advocatenkantoor, ZZP tot multinational, DGA tot facility-manager. Jaarlijks organiseren we meer dan 50 bijeenkomsten. Een interessante mix van businesslunches, netwerkborrels en kennissessies. Ideaal om inspiratie op te doen en duurzame contacten te leggen.

Geworteld in Amsterdam heeft ORAM de positie om met een sterke lobby de ondernemers hier vooruit te helpen. Denk aan bereikbaarheid, parkeerbeleid, 

bestemmingsplannen, veiligheid en vermindering van regeldruk. 

En als branchevereniging voor de haven zitten we aan tafel met alle belangrijke beslissers en dragen we direct bij aan een gezonde groei van de haven.

Zo zetten we ons in voor een klimaat waar ondernemers hun ambities kunnen waarmaken.

Geinteresseerd!? Bel voor een kennismaking: +31 20 6 222 111